markjonkers

Mark Jonkers

 

DSC00645

Mijn naam is Mark Jonkers en ben opgegroeid in het altijd actieve Brabantse dorp Dongen gelegen tussen Tilburg en Breda. Ik ben zolang als ik leef al bewust bezig met het ontwikkelen van mijn persoon waarbij de thema’s creativiteit, muzikaliteit, spiritualiteit en techniek centraal staan. Het lijkt een wat uit elkaar liggende combinatie maar in de praktijk komen er veel dingen samen. Mijn jeugd stond in het teken van het omgaan met mijn spiritualiteit en ontdekken wie ik was en wat ik kon. Dit ging niet altijd even makkelijk. Er was veel onbegrip voor wat ik allemaal meemaakte. Na een lange zoektocht kwam ik uit bij de term nieuwetijdskind. Het werd mij duidelijk hoe ik om moest gaan met prikkels, gevoelens van mezelf en van anderen, met denkpatronen en ervaringen waar ik dagelijks mee worstelde. Ik leerde het onderscheid maken tussen de verschillende dimensies waarin we leven, leerde mezelf af te schermen voor zaken die er niet toe deden en leerde van mijn zwakte mijn kracht te maken.

Inmiddels focus ik mezelf meer op het materialistische deel in mijn leven en probeer ik mijn plek te vinden in de samenleving. Ik ben actief als vrijwilliger, bestuurslid, decorbouwer, muzikant en technisch ingenieur. Ik leer nog elke dag van de dingen die gebeuren en op mijn pad komen en laat deze ook toe in mijn leven. Mijn spirituele gaven zijn een onderdeel geworden van mijn persoon en ondersteunen mij in mijn hobby’s en professie.

Graag zou ik mensen ondersteunen in hun zoektocht naar zichzelf door ervaringen te delen en te luisteren naar wat er gezegd word. Mijn nuchtere aanleg en mijn spirituele achtergrond maken mij geen zwevend persoon maar een jongen die net zo goed als ieder ander op zoek is naar zichzelf en deze uitdaging aangaat. Iedereen is anders maar ook gelijkwaardig aan elkaar. Je hoeft niet alles alleen te doen, openheid en conversatie zijn naar mijn idee de sleutel tot een sterker individu die past in zijn omgeving. Sta open voor anderen en ook vooral voor jezelf. Je zal versteld staan van de gelijkenissen, de ervaringen, gevoelens en gedachten die we met elkaar kunnen delen. Leer van je fouten, leer van anderen, durf en ontdek jouw jeugdkracht.